Web
Analytics
TECUCI

IMAGINEA ZILEI – Ecotec în “acţiune”


Ecotec Tecuci in actiune

Am iniţiat la sugestia unui cititor, un ciclu de fotografii din actualitatea tecuceană. În general acestea nu vor fi comentate de noi. O să vă lăsăm pe dumneavoastră să o faceţi. Totuşi, la această primă imagine o să spunem că am monitorizat câteva acţiuni ale Ecotec-ului şi Primăriei care sunt, evident, pe bani publici.
Vineri, 3 ianuarie 2013, o mulţime de oameni verzi şi portocalii trebăluiau pe strada Ecaterina Teodoroiu, spărgând de zor cu târnăcoapele gheaţa strânsă pe partea carosabilă, lângă borduri. Şi nu erau puţini: aproximativ 30 de asistaţi social (la legea 416) şi 16 lucrători de la Ecotec. Aceştia mai aveau lângă ei şi ceva şefi de echipă şi 4 utilaje. Au început lucrul în jurul orei 9 şi au strâns sculele înainte de ora 14. Sâmbătă doar o echipă de la Ecotec a mai “ciocănit” gheaţa pietrificată în urma “acţiunilor de deszăpezire” ale autorităţilor. Rezultatul: 100ml Ecotec-ul şi cam tot atât şi echipa de la 416. Şi aici acţiunea s-a încheiat. În urma lor au rămas sute de scorbelituri create în stratul asfaltic care se vede că a fost în regulă înainte de această intervenţie (vezi foto dreapta jos).
Astăzi acţiunea s-a reluat pe strada Unirii cu o echipă a Ecotec-ului.
Nu putem să nu ne ridicăm câteva întrebări:
1. De ce s-a demarat cu strada Ecaterina Teodoroiu şi nu cu o altă arteră mult mai aglomerată?
2. Dacă se continuă în acest ritm când se vor termina lucrările de curăţare a gheţii? În luna august?
3. În aceste minicratere se adună gheaţa şi fisurează asfaltul. Va afirma actuala conducere că asfaltul pus de vechea conducere a fost de proastă calitate?
4. Este cea mai gospodărească metodă de decopertare a gheţii? Şi cea mai economică?
5. Cine-i monitorizează pe aceşti lucrători?
6. Dacă astăzi pe strada amintită aprope nu mai era gheaţă, rezultă că “trupele” amintite şi-au făcut treaba? Sau mama natură ia avantajat?
7. O să regăsim în plăţile făcute de Ecotec decopertarea integrala de gheaţă a acestei străzi? (şi a celor ce urmează în curand)
8. Credeţi că e potrivit ca aceste lucrări pentru o perioadă să fie monitorizate de măcar trei persoane (aşa cum am făcut noi) sau actuala conducere va trebui să ia măsuri drastice de control aşa cum s-ar impune ?
9. Cât credeţi că ar trebui să lucreze o firmă mică cu 3-4 angajaţi ca să poată plăti aceste “lucrări” golăneşti?
10. ŞTIAŢI CĂ ECOTEC-UL ARE MANAGER NUMIT RECENT?

Şi întrebările ar continua dar mi-e frica c-o însera….

 


10 comments

 1. Mi-e greata de scarbele astea basiste care toaca actuala administratie locala uitand ca 8 ani am fost jefuiti de un neica nimeni ajuns primar prima data absolut din intamplare si a doua prin frauda specifica regimului securist al betivului de la Cotroceni.Mai taceti dracului si lasati oamenii acestia,alesi democratic,cu majoritate covarsitoare,sa lucreze,sa ne scape de contractele paguboase mostenite,ca epoca voastra a trecut,ati lins destul,gata,ajunge!

  1. @Pintea
   Vă rugăm să ne ajutaţi să prezentăm cele mai importante realizări din ultimele 8 luni ale actualei administraţii, precum şi pentru perioada ce va urma. Promitem să le popularizăm corespunzator. Nu cele virtuale, de imagine. Doar cele ce pot fi insoţite de documente si fapte.
   Am dori să întăriţi prin documente cele afirmate în comentariul dumneavoastră ce sunt în sfera penalului: “jaf”, “frauda”, etc. şi promitem să facem tot ce ne stă în puteri pentru ca acestea să ajungă la organele abilitate pentru a se face dreptate. Dacă nu le aveţi puteţi să le cereti la instituţiile publice. Au obligatia legala să vi le elibereze în maxim 30 de zile. Dacă nu le primiţi mai discutăm.
   Trimiteţi-ne articole şi materiale pe adresa tecuci@tecuci.eu.

   P.S. O întrebare din parte mea: puteţi să răspundeţi la căteva întrebările puse în asticolul de mai sus? Tecucenii indiferent de culoare sau simpatie politică doresc să afle “ce şi cum” despre comunitatea în care trăiesc şi plătesc daravele. Acestea sunt întrebări concrete despre activităţi ale unei instituţii nu gargară politică.

   1. Admin, îmi dați mie voie să răspund în locul lui Pintea la cele 10 întrebări și să vă ajut cu prezentarea celor 8 realizări, câte una pentru fiecare din cele 8 luni ce s-au scurs deja de la ultimele alegeri locale???
    Aș dori să încep cu ”realizările”, opt la număr așa cum v-ați dorit :
    1. Referendumul pentru demiterea lui Băsescu.
    2. Schimbarea directorului de la Piață.(Grosu în locul lui Cazacu)
    3. Schimbarea unor directori de la diverse unități de învățământ din oraș.
    4. Schimbarea directorului de la Spital.(Negru în locul lui Teodoru)
    5. Schimbarea directorului de la Romprest.(Moiceanu în locul lui Butunoiu L.)
    6. Schimbarea ușilor de la intrarea în Primărie și diverse îmbunătățiri pe la grupurile sanitare de la parter.
    7. Schimbarea directorului de la Ecotec.( Mircea în locul d-nei Blejeru)
    8. A solicitat votul CL pentru scoaterea unui consilier din sala de ședințe la o ședință de consiliu local la care domnia sa are statut de invitat.
    Vedeți câte schimbări, deci realizări bifate într-un timp așa scurt de la învestire?

    Acum aș vrea să răspund eu în locul lui @Pintea la cele 10 întrebări, poate ”îl scot” și-i ”dați un 5 măcar, să treacă clasa”!!!
    1. S-a demarat acțiunea pe strada E.Teodoroiu…deoarece duce spre cimitir? Zic și eu, altceva nu-mi trece prin cap!
    2. A doua întrebare răspunde la prima.
    3. Nu!…se va începe o reasfaltare după o licitație la care va participa cine vrea și va câștiga cine trebuie! Am uitat să spun că licitația va avea loc după încheierea lucrării!
    4. Este clar cea mai primitivă și agresivă metodă…s-ar putea utiliza clorura de calciu.
    5. Toți locuitorii(cei care n-au servici și mai ales n-au ce face acasă!)de la blocurile și casele dispuse de-a lungul arterei respective.
    6. Ei…și dvs. acuma! De ce sunteți răutăcioși?
    7. O să le regăsim cu siguranță, dar pe o suprafață egală cu cea a unei metropole!
    8. Asta e meteahna românului : s-a obișnuit să fie veșnic controlat. Dar conștiința de sine…unde e? Întreb și eu ca prostu’,că n-o fi foc!
    9. Păi, cam 13 luni pe an din 12.
    10.Da, știam…dar treaba nu a fost dusă până la capăt. Ce-a votat legislativul local nu a executat executivul, că s-a grăbit să plece în concediu și a uitat de decizie!

    1. Pe surse am aflat ca pe strada Ecaterina Teodoroiu locuieste soacra unui cunoscut lider din administratia locala, un director de banca si un foarte cunoscut notar.. si nu numai.

  2. @Pintea
   Dupa cum se exprima cred ca este unul dintre indivizii care de 8 luni terorizeaza orasul.Si daca banda asta de comunisti, socialisti si nihilisti ar face ceva, dar de 8 luni numai distrug si fura si ameninta si santajeaza populatia ingrozita, care nu stie unde sa mai fuga.Cica nu sunt lasati sa muneasca. Dar de 8 luni ei se plimba prin toata Europa – de la Istambul la Londra si Viena-prin oras in afara de bandele de agitatori nici un picior de primar – doar in campania electorala si la revelion-, iar tot ce s-a mai facut si se face prin oras se face pe resursele si programele cu fonduri europene ale fostei administratii. Da, dl. Pintea asta e adevarul, in timp ce actuala administratie a cheltuit si cheltuieste in mod iresponsabil bani – peste 1 milion de euro pana acum reparatiile in primarie,pe surse, s-ar putea sa fie mai mult, nu stim ca primarul refuza sa de-a amanunte chiar si consilierilor. Se spune ca 3 miliarde a costat numai usa rotativa si aparatul de scanat de la intrare.Nu mai vorbim de achizitiile de copiatoare, calculatoare, telefoane etc. pe alte sute de mii de euro, bine inteles fara licitatii. Asta e jaful dl. Pintea.Documente nu avem, deoarece dl. primar refuza sa puna la dispozitia opiniei publice aceste contracte frauduloase, da frauduloase, deoarece nu au au fost supuse aprobarii Consiliului Local, nu au avut loc licitatii, totul fiind facut la ordinul primarului dictator.

 2. este foarte adevarat ca pe marele strazi exista ghiata si e o mare problema , daca ma intrbati pe mn am cazut de vreo cateva ori, dar totusi priveam cum in fata portilor oamenilor si a blocurilor multi nici macar nu s-au deranjat sa isi sparga ghiata , chiar nu putem fi un pic mai civici si sa actionam? trebuie sa asteptam mereu ca statul sa faca totul? In al doilea rand este iarna asa ca rog pe cei mai in varsta sa isi aduca aminte cum arata Str Ghe. Petrascu in iernile precedente ca era o zapada de 2 m , asa ca in loc de judecat puneti mana pe lopeti.

  1. Acest lucru este adevarat, dar asta ar fi o solutie pentru stringerea de fonduri: amendarea nesimtitilor care le e jena sa isi curete trotuarul din fata casei, blocului,biroului, sediului de firma etc, si a celor care arunca gunoaie si distrug. S-ar stringe o gramada de bani si nu ar mai fi nevoie sa creasca taxele si impozitele. Referitor la numini sau schimbari: cind se schimba conducerea primariei se stie: cei care cistiga trebuie sa ii recompenseze pe cei care ii ajuta ca doar no fi degeaba…!!!

   1. Primaria, prin aparatul propriu, poate sa someze mai intai, si mai apoi sa amendeze pe cei ce nu-si curata trotuarele din fata casei, blocului sau al afacecerii. A trecut mai bine de o luna si gheata este omniprezenta de grosimi considerabile. Nu am auzit ca autoritatile sa fi apelat la mijlocele media sa difuzeze anunturi de interes local. Deci, dezinteresul si lipsa de simt civic este de ambele parti din belsug.

 3. da sa vedeti la decontari! un kg de gheata= un kg de aur = milioane de euro! de unde? de la noi…………..cei care l-am votat ca prostii

Comments are closed.