Web
Analytics
TECUCI

Colegiul National de Agricultura si Economie Tecuci


Colegiul National de Economie si AgriculturaPiatra de temelie a cladirii Colegiului National de Agricultura si Economie a fost pusa in prezenta Ministrului Invatamantului dr. C. Anghelescu la 6 decembrie 1923. A fost proiectata pentru Scoala Normala de Baieti Tecuci de catre arhitectul Constantin Nanescu iar realizarea ei demareaza in primavara anului 1924. In 1930 Scoala de Baieti isi inceteaza existenta si se da spre administrare Primariei Tecuci. Din 1930 si pana in momentul cutremurului din 1940 Scoala Comerciala Elementara , apoi Liceu Comercial, si-a desfasurat activitatea in frumosul imobil cu etaj al fostei Scoli Normale de Baieti. In 1950 odata cu infiintarea Scolii Medii Tehnice Agricole Tecuci,  cladirea este preluata de Ministerul Agriculturii si Silviculturii care o reface pana in 1958. Grupul Scolar Agricol Tecuci a luat fiinta prin Decizia Ministerului Agriculturii si Silviculturii ca Scoala Medie Tehnica Agricola la 1 septembrie 1950. In decursul celor 60 de ani de existenta de invatamant agricol, Colegiul a cunosut mai multe forme de organizare, ca urmare a legilor ce au produs modificari in structura invatamantului din tara noastra: intre 1950-1955 este Scoala Medie Tehnica Agricola; intre 1955-1966 Centru Scolar Agricol; intre anii 1966-1975 Liceul Agricol; 1975-1990 Liceul Agroindustrial; 1990-2004 Grup Scolar Agricol; din 2004 pana in prezent Colegiul National de Agricultura si Economie.

Dupa 87 ani…

In prezent CNAE ofera elevilor oportunitati de educatie si instruire de calitate , sprijinind dezvoltarea carierei in domeniile Agricol, Economic, Protectia mediului si Industrie alimentara, asigurandu-le acestora sanse egale in obtinerea performantelor si sporirea calitatii vietii. CNAE urmareste crearea unui cadru propice pentru formarea si dezvoltarea deprinderilor si capacitatilor teoretice si practice necesare calificarii superioare pentru incadrarea pe piata muncii sau pentru continuarea studiilor.

” Colegiul cu o vechime de 87 de ani, din care 60 de ani cu traditie in invatamantul agricol si economic, este situat in zona de campie, in nord-vestul judetului Galati, unde activitatea de baza este agricultura. Fiind singura scoala din judet care ofera instruire specializata si pe Nivelul 3 pentru agricultura, recruteaza elevi din intreaga regiune , o parte din ei locuind in caminul scolii care are o capacitate de 50 locuri.Tot in sprijinul elevilor si cadrelor beneficiem si de o cantina cu 150 locuri. Scoala ofera instruire de specialitate de Nivel 3 prin liceu tehnologic, ruta directa pe patru ani pentru calificarile profesionale tehnician veterinar, tehnician horticultor, tehnician agronom pe domeniul Agricol, tehnician ecolog si protectia calitatii mediului pe domeniul Protectia mediului , tehnician analize produse alimentare in domeniul Industrie alimentara si tehnician in activitati economice pe domeniul Economic. Prin ruta progresiva in lichidare , avem invatamant liceal pe profilul Resurse naturale si protectia mediului calficarea profesionala tehnician in agricultura, si anul de completare 1 clasa-agricultor culturi camp” a precizat directorul unitatii, Marea Dascalu. In prezent in scoala isi desfasoara activitatea 35 de clase din care 14 clase in domeniul Agricol , 12 clase in domeniul Economic, 6 clase la Protectia mediului si 3 clase in domeniul Industrie alimentara. Scoala este frecventata de 1.028 de elevi coordonati de 66 cadre didactice.

CNAE, str.1 Decembrie 1918, nr.107

tel. 0236/811133

e.mail cnae@yahoo.com

NP-tecuci.eu