Web
Analytics
TECUCI

FLORIAN COLCEAG, ILIE BĂDESCU si CONSTANTIN COJOCARU au depus si înregistrat proiectul pentru CONSTITUTIA CETĂTENILOR


În condițiile în care structurile puterii pregătesc cea de-a șaptea Constituție a României, fără consultarea publică, reală, a societății civile, fără o definire clară, punctuală, a principiilor care-i stau la bază, un grup de de reprezentanți ai societății civile, constituit la 16.03.2013 în  Comitet de Inițiativă al Mișcării pentru Constituția Cetățenilor, a reușit să demareze, să elaboreze și să finalizeze o alternativă civică la ceea ce „ni se pregătește”. Alternativa constă într- un proiect coerent și unitar de „Lege privind revizuirea Constituției României”.

Colceag-Badescu-CojocaruProiectul propriu-zis a fost finalizat de Constantin Cojocaru (președintele Comitetului de inițiativă), în colaborare cu Ilie Bădescu, Florian Colceag, Viorel Gligor, Marian Ilie, Alexandru Melian, Ioan Roşca, Mihail Seidner şi Gheorghe Sin. La finalizarea textului, au fost luate în considerare observaţiile formulate de Consiliul Legislativ al României, prin Avizul 308/22.04.2013, precum şi propunerile făcute în cadrul Forumului Constituţional, coordonat de Cristian Pârvulescu, şi în cadrul Comisiei parlamentare pentru revizuirea Constituţiei, condusă de Crin Antonescu. Textul final al proiectului a fost aprobat de noul Comitet de Iniţiativă, constituit la data de 10.12.2013.

[box] [/box]

Indiferent de șansele pe care le are acest proiect, indiferent de reacția și piedicile structurilor puterii la adresa acestuia, demersul a fost făcut, este înregistrat oficial și disponibil dezbaterii publice a românilor de pretutindeni.

Comitetul de Inițiativă al Mișcării pentru Constituția Cetățenilor îi roagă pe cetățenii români din toate colțurile lumii și pe toți cetățenii lumii care sunt și cetățeni români să ia act de acest document, să-l promoveze și să-l susțină. Ar fi primul semn că am depășit păguboasa ipostază de observatori critici și am pășit pe calea demnă și responsabilă a implicării directe în soarta națiunii și a țării. Atunci când îți arde casa, degeaba îi denunți pe incendiatori, dacă nu arunci măcar o găleată cu apă peste foc. Pentru că degeaba l-ai prins pe incendiator după ce casa a fost făcută scrum.

Poate că acest proiect, demarat și finalizat prin munca asiduă și voluntară a câtorva cetățeni români (inclusiv notarul a fost plătit din buzunarele proprii), n-are nici o șansă. Dar, dacă nu ar fi fost făcut, SIGUR nu ar fi avut nicio șansă! Implicându-ne direct, CONSTRUIND, ne câștigăm și dreptul de a revendica. Altfel, suntem simpli „spectatori-analiști” de tribună, la un meci de fotbal. Oricât de pricepuți și de talentați am fi la comentarii, niciun arbitru nu ne bagă în seamă… (Miron Manega)  …citeste intreg articolul

Sursa: Certitudinea.ro